Meröppet

Fr.o.m. februari 2020 är filialerna i Jämshög och Kyrkhult Meröppna bibliotek. Det innebär att biblioteket är tillgängligt för dig som är meröppetlåntagare även utanför bemannade öppettider.

Vad är meröppet?

Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare vissa tider, även när det inte finns personal på plats. Detta betyder att du kan besöka biblioteket när det passar just dig. I Olofströms kommun finns det för närvarande två meröppna bibliotek, biblioteken i Kyrkhult och Jämshög.

Vem kan använda meröppna bibliotek?

För att kunna använda våra meröppna bibliotek måste du vara över 18 år, registrera dig som meröppetanvändare samt skriva under ett avtal för meröppetanvändare.  Det gör du på biblioteket under ordinarie öppettider men glöm inte att ta med din legitimation!

Som meröppetanvändare får du gärna ta med dig vänner och familj, men du är ansvarig för personer i ditt sällskap. Ditt bibliotekskort är personligt och du får inte släppa in obehöriga eller låna ut kortet för att ge tillträde till biblioteket.

När kan jag använda biblioteket?

De meröppna biblioteken har öppet mellan 7 och 22 om inget annan anges, ibland kan biblioteken vara stängda på grund av arrangemang eller annan verksamhet.

Högtalarsystemet varnar i god tid innan biblioteket stänger. Larmet kopplas på automatiskt några minuter efter stängning. Se till att dörren slår igen efter dig när du går.

Hur gör jag för att komma in under meröppet?

Vid dörren till biblioteket sitter en display där du läser av ditt bibliotekskort och slår din pinkod.

Vad kan jag göra på biblioteket när det är meröppet?

  • Låna och återlämna i automaterna
  • Hämta reserverat material
  • Läsa tillgängliga tidningar och tidskrifter
  • Läsa och studera

Vad gör jag om jag behöver hjälp?

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv.  Det kan finnas personal på plats, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter. Om du behöver hjälp är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider!

Som meröppetlåntagare förbinder du dig att:

  • inte låna ut ditt kort till andra
  • vara noggrann vid lån/återlämning så att allt registreras
  • inte släppa in någon annan än vänner/familj, släpper du in vänner/familj måste du vara kvar i biblioteket då du ansvarar för dem
  • försäkra dig om att du vet var bibliotekets utrymningsvägar finns
  • inte lämna barn under 18 år ensamma på biblioteket
  • städa undan efter dig
Kontakta biblioteket för mer information eller om du vill göra en anmälan om att bli meröppetlåntagare!