Biblioteken är stängda, men du kan fortfarande låna!

I en vit ruta står "Viktig information" skrivet med orange text. Under ligger en mönstrad bakgrund bestående av ljusa och mörka diamanter i orange nyanser.

Biblioteken i Olofströms kommun är stängda

Just nu håller samtliga bibliotek i Olofströms kommun (inklusive Meröppet) stängt för besök, med anledning av pågående pandemi.

För vidare information om Olofströms kommuns arbete för minskad smittspridning hänvisar vi till Olofströms kommuns hemsida. Håll utkik på bibliotekets hemsida och Facebook-sida för den senaste informationen kring stängningen av biblioteken.

Läs vidare nedan för mer information om vilka tjänster vi erbjuder under tiden vi har stängt.


Ordinarie tider för att ringa, lämna eller hämta ut böcker

Kontakta oss

Du når oss på telefonnummer 0454 - 936 00 följande tider:

  • måndag 10.00-18.00
  • tisdag-fredag 9.00-15.00
  • lördag 10.00-13.00

eller via mejl på biblioteket@olofstrom.se.

Hämta/låna böcker

Ring biblioteket under våra telefontider (se ovan) och meddela vilka böcker du vill hämta/låna.

Utlämning sker sedan via huvudbibliotekets lastbrygga följande tider:

  • måndag 13.00-18.00
  • tisdag-fredag 10.00-15.00
  • lördag 10.00-13.00.

Lastbryggan finner du på byggnadens gavel, mitt emot pizzerian.

Vi erbjuder färdiga bokpaket för barn i åldrarna 0-1, 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 och 10-12 år. Paketen är blandade men vill du ha ett speciellt tema så kan vi ordna det. Hör av dig till oss för att beställa.

Återlämna böcker

Återlämning av böcker sker via bibliotekets lastbrygga. Ring på dörrklockan under våra telefontider (se ovan) för att återlämna.

Lastbryggan finner du på byggnadens gavel, mitt emot pizzerian.

Läsa dagstidningar & tidskrifter

Det finns möjlighet att läsa dagens tidning samt det senaste numret av våra tidskrifter på plats. Tider för läsning och mer information finner du här.

Hemkörning

Vi kan i mån av tid köra ut med böcker till dig som tillhör riskgrupp och/eller inte har möjlighet att ta dig till biblioteket, Kontakta oss under telefontid for vidare information.

Låna dator

Det finns just nu endast begränsad möjlighet att boka tid för att låna en dator. Denna tjänst är enbart till för att utföra snabba, brådskande ärenden av vikt. Självbetjäning gäller. Ring under telefontid för att boka in dig. Detsamma gäller utskrifts- och kopieringsärenden.

Reservera/låna om

Du kan reservera böcker och låna om böcker du har hemma dygnet runt via Mina sidor. Logga in med ditt personnummer och din PIN-kod.

För att kunna göra detta måste du ha skrivit under vårt nya låneavtal som gäller sedan december 2020. Detta gör du enklast genom kommunens e-signeringstjänst.

Omlån på fjärrlånade böcker gör du enklast via epost: biblioteket@olofstrom.se.

 

Språk