147002
En molekylär introduktion till termodynamik : vad är drivkraften i molekylernas värld? / Roland Kjellander.
En molekylär introduktion till termodynamik : vad är drivkraften i molekylernas värld? / Roland Kjellander.
Av: Kjellander, Roland, 1948-
Utgivningsår: [2020].
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Upplaga: Tredje upplagan.
Förlag: Studentlitteratur
ISBN: 978-91-44-13903-6
Anmärkning:
Tidigare utgiven med titeln: Vad är drivkraften i molekylernas värld?.
Omfång: 272 sidor : illustrationer ; 23 cm
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Antal reservationer: 0
Innehållsbeskrivning
Begreppen entropi och fri energi har genom tiderna visat sig särskilt svåra att få grepp om och att förstå för så gott som alla studenter. Termodynamik framställs vanligen på ett ganska matematiskt och abstrakt sätt, vilket ger upphov till denna sorts svårighet. Denna bok visar dock att det inte alltid krävs en massa matematik för att få en intuitiv förståelse av termodynamikens väsentligaste principer om de belyses utifrån molekylära sammanhang. Framställningen är i stor utsträckning baserad på bilder och enkla resonemang som leder till de korrekta matematiska sambanden. Boken är upplagd så att den kan användas på förstaårsnivå och uppåt inom universitets- och högskolestudier i naturvetenskapliga ämnen. Den kan läsas som en fristående bok eller utgöra ett komplement till den gängse kurslitteraturen. På bokens webbsida www.studentlitteratur.se/7877 finner du bokens figurer i färg, lämpade för skärmvisning. För lärare finns dessutom extra undervisningsstöd i form av högupplösta bilder för OH-utskrift alternativt som bildspel. Svenska nationalkommittén för kemi har uppmuntrat tillkomsten av denna bok genom produktionsbidrag.
Begreppen entropi och fri energi har genom tiderna visat sig särskilt svåra att få grepp om och att förstå för så gott som alla studenter. Termodynamik framställs vanligen på ett ganska matematiskt och abstrakt sätt, vilket ger upphov till denna sorts svårighet. Denna bok visar dock att det inte alltid krävs en massa matematik för att få en intuitiv förståelse av termodynamikens väsentligaste principer om de belyses utifrån molekylära sammanhang. Framställningen är i stor utsträckning baserad på bilder och enkla resonemang som leder till de korrekta matematiska sambanden. Boken är upplagd så att den kan användas på förstaårsnivå och uppåt inom universitets- och högskolestudier i naturvetenskapliga ämnen. Den kan läsas som en fristående bok eller utgöra ett komplement till den gängse kurslitteraturen. På bokens webbsida www.studentlitteratur.se/7877 finner du bokens figurer i färg, lämpade för skärmvisning. För lärare finns dessutom extra undervisningsstöd i form av högupplösta bilder för OH-utskrift alternativt som bildspel. Svenska nationalkommitt$SSSSSS/en för kemi har uppmuntrat tillkomsten av denna bok genom produktionsbidrag.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

,Stigande ,Fallande

Liknande titlar

,Stigande ,Fallande

79940
Av: Ellervik, Ulf
135833
Av: Henriksson, Anders
116558
Av: Lennartson, Anders
112136
Av: Danielsson Thorell, Helena
22079
Av: Lindegren, Roger
14486
Av: Furugren, Bo
49659
Av: Andersson, Stig
31784
6535
Av: Arnold, Nick
132336
Av: Danielsson Thorell, Helena
128440
Av: Barfield, Mike
148968
Av: Nguyen-Kim, Mai Thi
2038
Av: Mårtensson, Gert
110036
Av: Regan, Lisa
101701
Av: Ellervik, Ulf

Språk

Mer om titeln

Loading...

Om författaren

Loading...
,Stigande ,Fallande

Taggar